Projecte TEU
El projecte TEU és una experiència educativa de col·laboració entre l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i diferents centres de secundària del municipi que permet desenvolupar una diversificació curricular amb alguns alumnes de 3r i 4t d'ESO que formen part de les aules obertes dels centres i/o que estan en risc de fracàs escolar. El projecte TEU els proporciona un entorn educatiu ajustat als seus interessos i necessitats, afavorint la seva motivació i interès per continuar la seva formació.
L'objectiu és donar resposta a la diversitat de l'alumnat permetent que alguns d'ells realitzin activitats externes al centre durant una petita part del seu horari escolar.
Les hores lectives que els alumnes dediquen a fer tasques en els centres col·laboradors, es consideren hores curriculars i són avaluades pels tutors de cada centre educatiu, i pels tutors extens dels ens col·laboradors. La designació de cada alumne a un o altre es fa tenint en compte el seu perfil i els seus interessos així com les places disponibles.
Els centres que formen part del projecte són l'Institut Daniel Blanxart, l'Institut Creu de Saba, Daina-Isard Cooperativa d'Ensenyament i Escola Povill.
Actualment el projecte compta amb la col·laboració dels serveis municipals: Olesa Ràdio, Escola Esportiva Municipal, Biblioteca Santa Oliva, Servei de Benvinguda, Servei de Serveis Socials, Departament de Participació Ciutadana, llars d'infants públiques Taitom i La Baldufa, així com els ens externs següents: Residència Fundació Sta. Oliva, Residència d'Avis Ntra. Sra. de Montserrat, Consulta veterinària Parc Olesa, la llar Roda Roda, Perruqueria Lali i escoles públiques d'EI i EP Josep Ferrà i Esteva, Ntra. Sra. de Montserrat, Puigventós i Sant Bernat.
Destinataris
Educació Secundària Obligatòria
Joves
Objectius d’aprenentatge/Competències
Millorar les possibilitats d'atenció a la diversitat d'alumnes a l'etapa de secundària, adoptant estratègies metodològiques i adaptacions curriculars en un entorn diferent de l'escolar en una petita part de l'horari escolar, que permetin als alumnes que hi participen desenvolupar actituds socials, maduresa personal i aprenentatges bàsics que facilitin experiències d'èxit i interès per continuar amb la seva formació. Possibilitar l'acreditació de l'ESO.