| | |

Educaentorn

Recursos

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

És de Conya! (teatre)
Les nenes juguen a nines i els nens a pilota, les noies busquen amor i els nois sexe, les dones tenen cura dels fills i els homes s’encarreguen de portar el sou a casa. Podem pensar que aquestes diferències vénen determinades pel sexe, és a dir, que es deuen a qüestions biològiques; o bé pel gènere, i per tant, que són construïdes en funció del nostre context històric, social i cultural. Que la masculinitat i la feminitat siguin diferents no és un problema. En canvi, sí que ho és que sobre aquestes diferències es construeixi una desigualtat que legitimi relacions de poder
desiguals en l’organització social (patriarcat) o en la parella (violència de gènere).

El fet de pensar que aquestes diferències tenen un origen social i cultural implica que les persones que formem part de la societat podem actuar, creant les condicions de possibilitat per a la transformació.

És de conya és un espectacle de Teatre-Fòrum. En un primer moment es presenta una obra de teatre, en què tres personatges viuen diferents situacions de la seva vida quotidiana, travessades per estereotips de gènere, mites de l’amor romàntic i violències en la parella.

En un segon moment es passa el protagonisme a les persones del públic, que passen a ser espectactrius. Participaran de manera activa en el debat i tindran l’oportunitat de pujar a l’escenari, substituint un actor o actriu, per a provar noves idees o estratègies, possibles solucions als problemes que té el personatge que encarnen. La resta de personatges reaccionaran davant les propostes de l’espectactriu. Així es converteix en un assaig col·lectiu per a l’acció real, una forma de transformar la realitat des de la possibilitat de provar.

Els Grup de Recerca sobre Estudis Socials de Gènere, el Poder i la Subjectivitat de la Univesritat Autònoma de Barcelona ha col.laborat en l’elaboració dels continguts d’aquest Teatre Fòrum.

Enllaç curricular
Transversal
Destinataris
Educació Secundària Obligatòria
Cicles formatius
Batxillerat
Joves
Observacions
Activitat realitzada per NUS Teatre, cooperativa sense afany de lucre integrada per un equip interdisciplinar de professionals de les arts escèniques i el món social. Desenvolupem accions i processos transformadors amb perspectiva feminista i comunitària, des de la creativitat i la cura, per tractar temàtiques socials i visibilitzar i transformar les relacions de poder.
Preu
Gratuït
Durada
Sense especificar
Calendari
Sense especificar
Horari
Consulteu l’horari
Aforament per sessió
Il·limitat

Municipi
Palau-solità i Plegamans
Lloc on es realitza
Teatre de petit format
Calendari d'inscripció
0
Contacte
Ariadna Truyols Soley (Responsable del programa de Serveis i Formació de la Regidoria de Joventut)
T. 938645118
truyolssa@palauplegamans.cat
Gestionat per
Ariadna Truyols Soley


Accessibilitat | Ajuda | Avís legal | Contacte

Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona Tel. 934 022 222