Institut Guinovarda
L’educació secundària obligatòria (ESO):
Va adreçada als alumnes d'entre 12 i 16 anys i s’estructura en dos cicles de dos cursos acadèmics cadascun. Aquesta etapa té com a finalitat possibilitar que tots els alumnes puguin accedir als elements bàsics de la cultura en el marc d’un desenvolupament personal que consolidi la formació instrumental de l’ensenyament primari i completi la formació cultural. En acabar aquesta etapa, els alumnes reben una acreditació d’escolarització i, a més, si han assolit els objectius establerts, obtenen el títol de graduat en educació secundària.
Quan es finalitza satisfactòriament, l’alumne té, pel que fa als estudis, dues opcions: cursar els cicles formatius de grau mitjà o accedir al batxillerat. D’altra banda, també pot incorporar-se al món del treball, perquè ja té l’edat mínima per accedir-hi.
Batxillerat:
Etapa de formació acadèmica que fan els alumnes d'entre 16 i 18 anys, i que els prepara per a estudis posteriors, tant professionals com universitaris, i per a la vida laboral. Els alumnes de batxillerat poden escollir entre tres modalitats d’estudis. La modalitat que triïn el primer any es mantindrà, en principi, durant els dos cursos del cicle:
Arts
Humanitats i ciències socials
Ciències i tecnologia
Formació Professional
Són estudis que capaciten per a la incorporació qualificada al món laboral. L'FP facilita la formació per a una professió i per entendre l’organització i les característiques del sector econòmic corresponent. La durada dels cicles formatius d’FP depèn del total d’hores lectives, destinades a la formació en un centre educatiu, i de les hores destinades a la formació pràctica en centres de treball. En total oscil·la entre 1.300 i 2.000 hores, la qual cosa suposa, en general, un o dos cursos acadèmics. Els cicles s’organitzen en famílies professionals que s’estructuren en:
Cicles formatius de grau mitjà, que proporcionen la qualificació corresponent a tècnic en l’especialitat.
Cicles formatius de grau superior, que proporcionen la qualificació corresponent a tècnic superior en l’especialitat.