Ajuntament de Palau-solità i Plegamans


EL MEU COS NO ENTÉN DE CÀNONS.
Els models de bellesa promoguts per la nostra societat a través dels mitjans de comunicació perjudiquen el desenvolupament de l’autoestima i l’autoconcepte dels i les nostres joves. Aquesta activitat té per objectiu fomentar el respecte i la cura del propi cos, promoure una actitud crítica respecte els estàndards publicitaris, ampliar el concepte d’atractiu físic i la construcció d’un estil i model de bellesa propi i personal.

Metodologia
Utilitzem la tècnica del taller com a metodologia participativa per crear un espai educatiu d’intercanvi i aprenentatge col·lectiu. Les activitats del taller aniran a càrrec de dues educadores. Utilitzem suport audiovisual com a reforç de les dinàmiques proposades per tal d’analitzar els referents actuals dels i de les joves.

Persones destinatàries: joves de 12 a 20 anys.

Equipament necessari: Aula amb pissarra i ordinador amb canó, so i connexió a Internet.
Destinataris
Educació Secundària Obligatòria
Cicles formatius
Batxillerat
Objectius d’aprenentatge/Competències
Objectius • Reflexionar sobre la pressió dels models estètics en l’adolescència. • Promoure una actitud crítica respecte als estàndards publicitaris. • Relacionar els models de bellesa amb les violències masclistes i la gordofòbia. • Ampliar el concepte d’atractiu físic i d’autoestima. • Potenciar la construcció d’un model de bellesa propi i personal. • Fomentar el respecte i la cura del propi cos valorant-lo més enllà de l’estètica.
Observacions
Activitat dinamitzada per la COOPERATIVA CANDELA, entitat sense afany de lucre fundada l’any 2004 a Barcelona amb l’objectiu de contribuir a una transformació social basada en l’educació en valors amb perspectiva feminista i comunitària.
Preu
Gratuït
Durada
2 hores.
Calendari
Sense especificar
Horari
Consulteu l’horari
Aforament per sessió
Un grup de classe.

Municipi
Palau-solità i Plegamans
Lloc on es realitza
Centres Educatius
Calendari d'inscripció
Sense especificar
Contacte
Ariadna Truyols Soley (Responsable del programa de Serveis i Formació de la Regidoria de Joventut)
T. 938645118
truyolssa@palauplegamans.cat
Gestionat per
Ariadna Truyols Soley


Ajuntament de Palau-solità i Plegamans C/Anselm Clavé,11 , 08184 Palau-solità i Plegamans (Barcelona) T. 93 864 30 12 / erruzsj@palauplegamans.cat

Amb el suport de: