Ajuntament de Palau-solità i Plegamans


OBRA DE TEATRE “HISTÒRIES D’ALBA I MANU”
Activitat en format teatre-fòrum on es promourà l’espai per a la reflexió i el debat. Aquesta obra es presenta a partir de dues escenes. En la primera, dos alumnes d'un institut van al parc a passar la tarda i es posen a criticar a tots i cadascun dels seus companys i companyes de classe. Opinen sobre el cos d'una noia, es riuen d'un cas de sexpreading, fan comentaris homòfobs sobre la possible opció sexual d'un noi i, finalment, opinen sobre la depilació. La segona escena tracta d'un cas d'una potencial agressió sexual. Un noi de l'institut va a casa d'una companya per a estudiar, però intenta lligar amb ella d'una manera que genera molta incomoditat. La situació és altament violenta per a la noia i ell tampoc sap com actuar. A partir d’aquestes escenes, es demana a l’alumnat que surti a l’escenari i proposi altres formes de com es podria haver actuat en les situacions plantejades.

-Marc contextual de les violències de gènere i el sistema patriarcal.
-Estratègies d’empoderament i de resposta envers l’assetjament sexuals als espais públics tant a nivell individual com col·lectiu (compartir experiències i estratègies d’autodefensa feminista).
-Cànons estètics, homofòbia, “sexpreading”, agressions sexuals, límits, assertivitat.

Enllaç curricular
Transversal
Destinataris
Educació Secundària Obligatòria
Batxillerat
Joves
Objectius d’aprenentatge/Competències
-Prevenir les dinàmiques de violències i assetjament entre l’alumnat. -Eradicar les dinàmiques de discriminació per raó de gènere. -Detectar estereotips i prejudicis sexistes, lesbòfobs, homòfobs, i trànsfobs. -Crear un clima de suport entre l’alumnat .
Observacions
L’Activitat la realitzarà la Cooperativa Cúrcuma i va dirigida a tots els cursos de ESO, Batxillerat i PFI.
Preu
Gratuït
Durada
1 hora
Calendari
Sense especificar
Horari
Consulteu l’horari
Aforament per sessió
30 participants

Municipi
Palau-solità i Plegamans
Lloc on es realitza
Aula del centre escolar
Calendari d'inscripció
0
Contacte
Anna Granados Playà (Tècnica d´Igualtat)
T. 938643012
igualtat@palauplegamans.cat
Gestionat per
Anna Granados Playà


Ajuntament de Palau-solità i Plegamans C/Anselm Clavé,11 , 08184 Palau-solità i Plegamans (Barcelona) T. 93 864 30 12 / erruzsj@palauplegamans.cat

Amb el suport de: