Ajuntament de Palau-solità i Plegamans


Per què no contestes?
Alguns trets de les tecnologies actuals de comunicació estan facilitant les relacions abusives entre el jovent en general i en el marc de les relacions sexo-afectives en particular. Les diferències de gènere i les violències masclistes -a més agreugen la situació. La peça teatral consta de 3 escenes:
CONTROL: La geolocalització, els xats en connexió 24 hores i altres, afavoreixen el control de l’altra persona vulnerant drets, coartant la llibertat i facilitant relacions de parella abusives i problemàtiques.
MASCLISME ALS VIDEOJOCS: Quins continguts omplen els videojocs actuals? Com podem trencar amb aquestes desigualtats?
SEXPREADING: Què passa quan hi ha un cas d’enviament de fotografies de contingut sexual sense el consentiment de la persona que hi apareix.
Dos professionals amb formació teatral i educativa plantegen situacions indesitjables a través de l’escenificació de les escenes teatrals, relacionades amb les pantalles, amb l’objectiu d’interpel·lar als i les joves per realitzar després un debat i fer propostes constructives per modificar aquesta tendència. Intercalarem el contingut corresponent a l’activitat, contextualitzant-ho en el moment present. Com estan canviant les relacions amb el confinament, en relació a la comunicació interpersonal a través de les pantalles?
Durant tota la sessió és necessària la presència d'un o més educador/a o monitor/a, tant pel que fa a la detecció i possible abordatge posterior d'inquietuds o conflictes que hagin aflorat fruit del debat, així com per vetllar pel bon funcionament de l'activitat.
Destinataris
Educació Secundària Obligatòria
Cicles formatius
Batxillerat
Joves
Observacions
L’activitat la realitza l’Associació Educació per a l’Acció Critica -EdPAC- és una entitat fundada el 2003 per un grup de persones vinculades a la intervenció i l’acció social des de diferents àmbits. Actualment especialitzada en la tasca educativa en els àmbits de drogues, pantalles i consum crític. Activitat dirigida a joves a partir de cicle superior d'ESO.
Preu
Gratuït
Durada
Sessió de 90 minuts
Calendari
Sense especificar
Horari
Consulteu l’horari
Aforament per sessió
Il·limitat

Municipi
Palau-solità i Plegamans
Lloc on es realitza
Teatre de petit format
Calendari d'inscripció
0
Contacte
Ariadna Truyols Soley (Responsable del programa de Serveis i Formació de la Regidoria de Joventut)
T. 938645118
truyolssa@palauplegamans.cat
Gestionat per
Ariadna Truyols Soley


Ajuntament de Palau-solità i Plegamans C/Anselm Clavé,11 , 08184 Palau-solità i Plegamans (Barcelona) T. 93 864 30 12 / erruzsj@palauplegamans.cat

Amb el suport de: