| | |

Educaentorn

Recursos

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Anem de Festa! (teatre)
L’adolescència és el pas entre la infància i la maduresa. És quan comencem a experimentar amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn, buscant els primers reptes, traspassant els límits de seguretat que ens envoltaven des de quan érem petits. L’alcohol és la «droga» permesa i més consumida des de l’antiguitat a la nostra societat. El consum és habitual a les cases. L’utilitzem des de sempre per celebrar qualsevol festa. Quina és la relació entre el consum d’alcohol i el consum d’altres tipus de drogues? El problema és l’alcohol, o és l’entorn i la societat en què vivim? Com podem intervenir per avisar els joves de les conseqüències del consum d’alcohol i de drogues? Com els podem ajudar a posar límits?

S’han adaptat les sessions i es poden fer en format presencial o virtual:
Teatre Fòrum presencial, (respectant els protocols sanitaris).
Les sessions les podem realitzar en un teatre, sala o a l'aire lliure, respectant la distància de seguretat establerta i qualsevol altre protocol sanitari que estigui establert.
El fòrum el modifiquem, plantejant-lo de manera què els espectadors i espectadores, facin les propostes per tal de transformar les situacions de conflicte, des dels seus seients com és habitual, però sense pujar a l'escenari per substituir als protagonistes per tal de provar-les en directe.
Les propostes del públic participant, que en el moment del fòrum, es converteix en guionista i director de l'obra, seran desenvolupades pels mateixos actors i actrius.
Després de cada nova escena improvisada, demanarem al públic participant que valori si ha funcionat o no la proposta, i per què. D'aquesta manera promourem noves reflexions i nous plantejaments de com actuar davant les diferents opressions i situacions de conflicte plantejades a les escenes, i així anirem experimentant diferents formes d'actuar i de transformar-les.

Teatre Fòrum virtual:
La sessió es desenvoluparà seguint els mateixos passos que la sessió de teatre fòrum presencial, però en l'espai virtual.
La companyia representarà la peça de teatre fòrum en directe, des d'un espai diàfan on disposem d'un ordinador amb webcam i la compartirem en streaming des d'una plataforma online.
Podem connectar-nos a diferents plataformes, prioritzant sempre la que disposi l'entitat, institut o centre pel qual fem la sessió.
• El format en línia, permet als participants experimentar com una reflexió es converteix en una intervenció que modifica la realitat.
• El fòrum dóna l'oportunitat de què cadascun pugui veure com es desenvolupa la seva proposta, com si es tractés d'una situació real.
• Les persones participants passen de ser simples espectadors a intervenir en l'escena, tenint l'oportunitat de modificar-la.
• Entre tots i totes, aconseguim reflexionar de manera conjunta i virtualment activa.
Destinataris
Educació Secundària Obligatòria
Cicles formatius
Batxillerat
Observacions
Activitat realitzada per ImpactaT, associació precursora i pionera en el camp del Teatre de l’Oprimit i del Teatre Social a Catalunya i a tot Espanya. Dia rere dia, des de fa prop de 15 anys, s’esforça per continuar apropant aquesta disciplina i les seves tècniques a tots els col·lectius, tant arreu del país com a l’estranger.
Preu
Gratuït
Durada
Sense especificar
Calendari
Sense especificar
Horari
Consulteu l’horari
Aforament per sessió
Il·limitat

Municipi
Palau-solità i Plegamans
Lloc on es realitza
Espai gran
Calendari d'inscripció
0
Contacte
Ariadna Truyols Soley (Responsable del programa de Serveis i Formació de la Regidoria de Joventut)
T. 938645118
truyolssa@palauplegamans.cat
Gestionat per
Ariadna Truyols Soley


Accessibilitat | Ajuda | Avís legal | Contacte

Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona Tel. 934 022 222