Ajuntament de Palau-solità i Plegamans


Emprenedoria col·lectiva
En aquest Itinerari de trenta hores, a partir del desenvolupament d’un projecte cooperatiu “real” les persones participants resseguiran els diferents passos, tècniques i eines bàsiques per l’impuls d’una iniciativa econòmica. Una proposta vivencial i proactiva, que va des de la idea de “negoci” a la seva posada en marxa en la qual les inquietuds de les participants i les necessitats del seu entorn n’han de ser el motor. Per aquest motiu la proposta formativa es desplega en tres blocs, seguint l’itinerari d’acompanyament d’una nova iniciativa econòmica.
Un primer bloc que ha de ser al mateix temps un espai d’introducció a l’Economia, amb especial èmfasi a l’Economia Social i Solidària i un espai de creativitat i definició d’idees per a la construcció dels projectes. En el segon bloc, i a partir de la idea de negoci definida en el primer bloc, en grups d’entre 5 i 6 participants començarem a conèixer i utilitzar les eines per aterrar formalment la idea i col·lectivament tirar-la endavant. Finalment en el tercer bloc, mitjançant la posada en marxa “simbòlica del projecte” entrarem en tres elements cabdals: la organització, sostenibilitat de l’equip i lideratge col·lectiu; les fórmules jurídiques; i la constitució.
L’itinerari consta de 9 sessions, 2 sessions teòriques de dues hores a l’inici, 6 sessions pràctiques de 4 hores (amb algun apartat teòric a la part final) i una sortida d’un matí al cloure l’itinerari.
La proposta tindrà de teló de fons, en tot moment, els àmbits d’estudi en els que s’emmarca: referències teòriques, experiències inspiradores, projectes mentors, context,...

Enllaç curricular
Transversal
Destinataris
Cicles formatius
Batxillerat
Objectius d’aprenentatge/Competències
Proposta d’aprenentatge i capacitació en emprenedoria, amb especial atenció a l’emprenedoria col·lectiva, i a partir de la pràctica cooperativa. L’emprenedoria col·lectiva com a eix vertebrador de la proposta teòrica i pràctica. Volem fer reconèixer els participants com a actors i actrius capaços de desenvolupar iniciatives econòmiques, culturals, veïnals, laborals, etc. A partir dels valors transversals de l’empatia, el treball en equip, l’autoconeixement, la participació i el compromís social.
Observacions
L’itinerari té un cost que assumeix l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans a través del servei Palau Avança i només es pot assumir un itinerari per curs escolar. Si hi haguessin diverses sol·licituds, caldria revisar els objectius de la sol·licitud i les garanties d’èxit de l’itinerari per poder acceptar-la. Es farien entrevistes amb les persones sol·licitants.
Preu
Gratuït
Durada
30 hores
Calendari
Sense especificar
Horari
Consulteu l’horari
Aforament per sessió
Un grup classe

Municipi
Palau-solità i Plegamans
Lloc on es realitza
A l'aula i a la cooperativa triada
Calendari d'inscripció
Contacte
Roser Alegre (Tècnica d'Ocupació)
T. 938645316
ocupacioempresa@palauplegamans.cat
Gestionat per
Palau Avança-Organitzat per Teler Cooperatiu (XES)

Àrea o departament
Palau Avança


Ajuntament de Palau-solità i Plegamans C/Anselm Clavé,11 , 08184 Palau-solità i Plegamans (Barcelona) T. 93 864 30 12 / erruzsj@palauplegamans.cat

Amb el suport de: