Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Diferents,iguals.Taller de prevenció LGTBIFÒBIA
Diferents,iguals.Taller de Prevenció LGTBIFÒBIA
- Sistema Sexe – Gènere.
- Identitats de gènere i orientacions sexuals.
- Estereotips i prejudicis.
- Mites i falses creences entorn a la identitat de gènere i orientacions sexuals.
- Habilitats personals i socials: (Respecte, empatia, comunicació i assertivitat).
- Recursos per a joves.

La metodologia que es farà servir serà la de taller. L’enfocament dels tallers és fonamentalment pràctic i vivencial, per tal de facilitar la participació per part dels i les assistents, alternat la informació/formació teòrica amb la pràctica mitjançant dinàmiques de grup, activitats pedagògiques i jocs de grup.
Considerem que aquest format facilita l’aprenentatge ja que permet als i les joves utilitzar diferents estils tal i com es recull a la teoria dels estils d’aprenentatge de David Kolb.
Moltes vegades per aprendre una cosa nova hem de passar per aquesta roda, és a dir, aprendre a través de les nostres pròpies experiències, observar i reflexionar, analitzar i tindre coneixements teòrics per entendre-ho i provar-ho, experimentant-ho directament.
Hem de tenir en compte que el nostre cervell rep molta informació de l’entorn que l’envolta, selecciona la que li és interessant i rebutja la resta. La selecció està condicionada pel canal (visual, auditiu o cinestèsic) a través del qual rebem la informació i per l’interès que ens causa. Per tant també en la nostra metodologia incloem dinàmiques que utilitzen els diferents canals per tal de garantir que la informació pugui arribar a tots i totes independentment de quin sigui el seu estil d’aprenentatge i el canal per el qual millor li arriba la informació.



Enllaç curricular
Transversal
Destinataris
Educació Secundària Obligatòria
Cicles formatius
Batxillerat
Joves
Adults
Objectius d’aprenentatge/Competències
- Promoure el coneixement i la comprensió cap a un mateix/a i cap a les altres persones - Promoure la construcció de la identitat elegida més enllà dels patrons heteronormatius. - Fomentar actituds de respecte i no discriminació entre sexes i envers les diferents opcions sexuals.
Observacions
Activitat a càrrec de l’entitat SIDA STUDI, Sexus o Candela i dirigida a tots els cursos de ESO, Batxillerat, CF, PFI i EA.
Preu
Gratuït
Durada
2 hores
Calendari
Sense especificar
Horari
Consulteu l’horari
Aforament per sessió
Grup aula

Municipi
Palau-solità i Plegamans
Lloc on es realitza
Aula del centre escolar
Calendari d'inscripció
0
Contacte
Anna Granados Playà (Tècnica d´Igualtat)
T. 938643012
igualtat@palauplegamans.cat
Gestionat per
Anna Granados Playà


Ajuntament de Palau-solità i Plegamans C/Anselm Clavé,11 , 08184 Palau-solità i Plegamans (Barcelona) T. 93 864 30 12 / erruzsj@palauplegamans.cat

Amb el suport de: