| | |

Educaentorn

Recursos

Ajuntament de Piera

PREM EL PLAY
Tots els alumnes participants es llegiran la mateixa lectura proposada i el format d’activitat serà el mateix. L’adquisició de l’exemplar anirà a càrrec de l’alumne o centre.
5è: Misteri a Moltmort* de l’Elisenda Roca. Ed. Cruïlla
6è: Quan Hitler va robar el conill rosa** de Judith Kerr. Ed. Brumera
Activitat 1. Visita a la biblioteca (1.30h durada) per grup/classe.
A càrrec del personal de la bibliotecaPresentació del llibre i de l’autora. Presentació dels materials de comprensió lectora elaborats per la biblioteca. Els alumnes hauran d’haver llegit com a mínim els dos primers capítols.Treball de dinàmica de grup on es treballa la temàtica, els personatges, el context i l’argument.
Activitat 2. Lectura individualitzada del text.
A realitzar al centre escolarLectura individualitzada del llibre per part de l’alumne amb el guiatge del mestre. El llibre es treballa a l’aula a partir del dossier de treball que s’ha lliurat a cada alumne a l’activitat 1.
Activitat 3. Club de lectura al centre (1.30h durada) per grup/classe.
A càrrec del personal de la biblioteca Visita del personal de la Biblioteca al centre on s’ofereix una sessió moderada en format “club de lectura” on els alumnes a partir del treball previ elaborat al dossier i dels materials didàctics realitzats a l’activitat 1 comentaran el llibre i expressaran les seves opinions. Farem un Kahoot.
Activitat 4. Visita de l’autora pels alumnes de 5è.
A càrrec de l’Elisenda Roca (autora de Misteri a Moltmort) i o experiència personalLa trobada amb l’autora es farà al Teatre Foment de Piera en un acte conjunt amb tots els alumnes dels centres participants on els alumnes podran conversar amb l’autora.
Activitat 4. Experiència professional pels alumnes de 6è.
Membres del col·lectiu Casa nostra, casa vostra conversaran amb els alumnes sobre els refugiats. La trobada es farà al centre escolar en una única sessió conjunta.

Enllaç curricular
Llengua i literatura
Destinataris
Educació primària cicle mitjà
Objectius d’aprenentatge/Competències
Afegir valor afegit al fet de llegir. Descobrir que la lectura no és tan sols el fet de llegir, que es pot compartir. Facilitar eines per treballar continguts d’una manera didàctica per despertar la curiositat lectora. Facilitar la formació literària tot oferint claus de lectura diverses. Enriquir el bagatge literari dels infants per desvetllar l’interès per la riquesa que s’amaga dins els textos literaris. A partir dels llibres, fer-los reflexionar sobre diversos temes d’actualitat.
Observacions
La compra d’exemplars és a càrrec del centre educatiu pel mitjà que consideri adient.
Preu
Gratuït
Durada
Dimarts matí per activitat a
Calendari
Sense especificar
Horari
de 10:00 a 13:00h.
Aforament per sessió
Grup/classe

Municipi
Piera
Lloc on es realitza
Biblioteca, centre escolar, teatre Foment
Calendari d'inscripció
0
Contacte
Sònia Magallón / Montserrat Fuster
T. 93 778 96 65
magallonms@diba.cat / fustergmn@diba.cat
Gestionat per
Biblioteca de Piera.


Accessibilitat | Ajuda | Avís legal | Contacte

Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona Tel. 934 022 222