Recursos per al coneixement de l’entorn i l’elaboració del currículum local


LLENÇA'T
Tots els alumnes es llegiran la mateixa lectura proposada que els facilitarà la Biblioteca mitjançant el servei de préstec interbibliotecari. Cal triar títol en col·laboració amb les docents.
Sessió 1. Visita a la biblioteca (1.30h durada)Presentació de la biblioteca, funcions, espais i normatives. Presentació del llibre i de l’autor.Presentació dels materials de comprensió lectora.Lectura conjunta i en veu alta del primer capítol del llibre.Treball de dinàmica de grup on es treballa la temàtica, els personatges, el context i l’argument.
Sessions 2 a 5. Lectura a la biblioteca (durada segons necessitat)Temps de lectura individual del llibre a la biblioteca per part de l’alumnat.Treball del dossier. S’adaptaran les activitats als requeriments concrets de cada sessió. Serà conduït pel professorat i/o pel personal de la biblioteca en funció del fons i la forma.
Sessió 6. Sessió de Club de lectura (durada 1,5h aproximadament)Sessió de debat per grup/classe moderada en format “Club de lectura” a càrrec del personal de la Biblioteca i amb els materials elaborats a la primera sessió.
Sessió 7. Activitat d’animació (durada 2h aproximadament)Relacionada amb el contingut del llibre.
Destinataris
Joves
Objectius d’aprenentatge/Competències
Fomentar la lectura entre els alumnes que no hi estan habituats. Donar a conèixer el fons de la biblioteca. Familiaritzar els alumnes amb els serveis de la biblioteca. A partir dels llibres, fer-los reflexionar sobre diversos temes d’actualitat.
Observacions
L’activitat s’adreça als alumnes del Pla de Transició al Treball.
Preu
Gratuït
Durada
A convenir. Dimarts o dijous m
Calendari
Sense especificar
Horari
de 10:00 a 14:00h.
Aforament per sessió
Grup/classe

Municipi
Piera
Lloc on es realitza
Biblioteca
Calendari d'inscripció
0
Contacte
Sònia Magallón
T. 93 778 96 65
magallonms@diba.cat
Gestionat per
Biblioteca de Piera


Ajuntament de Piera C/ La Plaça 16-18 , Piera (Barcelona) T. 93 778 82 00 / boschyan@diba.cat

Amb el suport de: